Blog "Terugblik op seizoen 2018/2019"

 
Maandag 20 mei 2019
 
Afgelopen seizoen heel wat hoogtepunten en een dieptepunt beleefd met scheren.
 
Wat mij het meest bij is gebleven is de pony uit de blog "Geduld".
Kunnen jullie je nog herinneren dat deze pony heel angstig was en dat deze halverwege de verdoving wakker werd en een keer wild achteruit rende? Deze pony heb ik afgelopen week weer geschoren. Ditmaal waren de benen en het hoofd aan de beurt. Achteraf was het toch wel spannend hoe deze zich zou gedragen, maar dit is echt wonderbaarlijk gegaan. Met het hoofd was er wel iets spanning waarop ik besloot om toch even gebruik van de praam te maken, maar ook hier was het zo klaar. Nu wederom een goede ervaring en zonder verdoving! Zo fijn om mee te maken dat het ook anders kan.
 
Het dieptepunt wat ik mee heb gemaakt is geheel aan mijzelf te wijten. Mijn been heeft wederom weer een trap opgevangen van een paard met een nogal los achterbeen. Even niet opletten en een eigenaar die zegt dat het paard nooit zou trappen resulteerde in een flinke schampwond op mijn bovenbeen. Gelukkig met Arnica direct op kunnen lossen, maar de blauwe plek is nog weken zichtbaar geweest.
Ook voor mij weer een les om er altijd met de gedachten bij te zijn.
 
Zo heb ik afgelopen seizoen beduidend meer paarden geschoren met Cushing.
 
En kunnen jullie je nog herinneren dat er een uitbraak is geweest van Rhino? Mijn werkgebied heb ik ineens moeten verkleinen om geen besmetting te riskeren. Enkele klanten hebben op advies van mij zelf de stoute schoenen aangetrokken en hun paard zelf geschoren en de resultaten mogen er zijn hoor! Super dat jullie het zelf hebben gedaan toen de nood aan de man was.
 
Er zijn weer heel veel paardenmensen blij geworden en ik hoop dit nog heel wat jaren voort te kunnen zetten.