Scheren

De R is weer in de maand, de vachten worden dikker en uw pony of paard kan de warmte niet meer kwijt, gaat zweten en droogstappen lijkt een eeuwigheid te duren.

Herkenbaar???

Laat uw paard dan door mij professioneel scheren.

Ik heb meer dan 20 jaar ervaring met het toilletteren en scheren van paarden.

Ik sedeer de paarden niet, u dient zelf voor sedatie te zorgen.
Mocht het voorkomen dat u uw paard ongesedeert wilt laten scheren en het wordt te gevaarlijk kom ik op een andere dag weer om uw paard netjes af te maken, u betaald alleen extra reiskosten.
U kent uw paard zelf het beste!

Ik scheerde voorheen met een Liscop, maar de messen werden steeds warm. Daarna ben ik overgegaan op de Heiniger Xperience voor het lichaam. De benen en het hoofd scheerde ik met een Moser Max45, een kleine tondeuse die bijna geruisloos is. Sinds eind 2019 ben ik overgestapt op de Heiniger xplorer en Heiniger saphir. Beide machines lopen op accu waardoor ik zelfs op een stal zonder stroom mijn diensten aan kan bieden. Licht is ook aanwezig op accu. 

Bij moeilijke paarden komt het ook wel eens voor dat deze helemaal met de kleine tondeuse wordt geschoren, daar de paarden bang zijn voor het geluid van de grote machine.

In sommige gevallen gebruik ik een praam om het hoofd te scheren, maar uit ervaring is gebleken dat rust veelal beter doet.

Mijn scheerapparaten scheren op 3mm, zodat er geen verschil is tussen de kleine en de grote machine.

Heeft u nog vragen, dat mag u mij altijd een mail sturen of bellen op 06-546.88.240

Wellicht tot ziens.

Mvg Karin